Kašica od bundeve (tikve) i prosa 6+

bundeva, tikva i proso za bebe

Kašica od bundeve i prosa pogodna je za sam početak dohrane beba, ukusna je i laka za pripremu. Oduzeće vam svega 20 minuta vremena, a beba će je obožavati. Možete je pripremiti na sljedeći način...

SASTOJCI:

  • bundeva 
  • 2 supene kašike prosa

PRIPREMA:

1. Operite proso nekoliko puta i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri u otprilike 1,5 dl vode. Provjerite uputstvo za pripremu na pakovanju. Povremeno ga promiješajte i dolijte još vode ako ukuha. (Prije samog kuhanja možete ga potopiti u hladnoj vodi na otpilike 6 sati.)
2. Bundevu prepolovite, odstranite sjemenke i koru i izrežite je na kockice. Možete je kuhati odvojeno 20 minuta, ako želite da od nje napravite kašu koju ćete na kraju sjediniti s prosom. Drugi način je da je kuhate s prosom i da sve zajedno usitnite viljuškom. Jednostavno! :)

NAPOMENA:

Osim toga što može biti jedna od prvih namirnica koje će vaša beba probati, bundeva je višestruko korisna jer se može zamrznuti, pa ćete od jedne cijele moći napraviti nekoliko kašica.

pro bloging
pro bloging

Blog o dohrani i receptima za bebe od 6 do 12 mjeseci. Kopiranje sadržaja nije dozvoljeno.

2 komentara:

  1. Pozdrav, da li umesto prosa moze proseni griz? To je jedino sto sam nasla ovih dana u prodavnici. Nema uputstvo za pripremu na pakovanju. Kako se u tom slucaju priprema proseni griz? Hvala!

    OdgovoriIzbriši