O blogu

Dragi roditelji, dogrodošli na blog Recepti za bebe

Moje ime je Milica, moj grad Banja Luka.
Zaposlena sam mama, nezaposleni profesor i istinski sladokusac koji voli da kuha. To su osnovni razlozi koji su doveli do nastanka i postojanja ovog bloga, uz još poneki sporedni razlog...

Naime, susrećući se po prvi put sa dohranom naišla sam na pregršt novih termina, nepoznatih namirnica, nepotpunih, zbunjujućih i šturih recepata, neusaglašenih tabica/kalendara dohrane, istina i zabluda o hrani, itd. Znam da ćete se mnoge pronaći u mojim riječima. :) Stoga sam odlučila da svojoj djeci pripremam kvalitetnu domaću hranu iz bašte ili sa tržnice/pijace, obogaćenu sa tek pokojom neuobičajenom voćkom ili žitaricom i da sve te recepte, kao podsjetnik sebi i inspiraciju vama, zapišem i objavim. Dakle, ovdje ćete moći čitati o jednostavnim jelima za bebe od 6 do 12 mjeseci pripremljenim od namirnica koje uglavnom svaka domaćica sa naših prostora ima u svojoj kuhinji.

Bilo bi mi jako drago kad biste i vi svoje recepte napisale u komentarima ili u porukama na facebook profilu i podijelile sa mnom i drugim čitaocima, te tako obogatile ovu moju skromnu zbirku kašica za bebe.

Ono što bih još napomenula je da nisam ovdje u svojstvu pedijatra, niti nutricioniste, ja sam samo mama koja kuha s ljubavlju i trudi se da to logično radi.

Kada je riječ o kopiranju sadržaja bloga, zamolila bih one koji namjeravaju, da to ne čine.

Prijatan vam boravak! 


Pro blogging
Pro blogging

Blog o dohrani i receptima za bebe od 6 do 12 mjeseci. Kopiranje sadržaja nije dozvoljeno.

Nema komentara:

Objavi komentar