Domaći sladoled iz blendera - užina za djecu na dva načina (VIDEO)

Sladoled iz kalupa blendera

Napraviti domaći sladoled za djecu definitivno znači spojiti ugodno s korisnim. Ne samo da možemo kontrolisati unos šećera (u ovom slučaju ga mijenjamo medom), nego imamo voće i slatkiš u istom obroku koji će se, sigurna sam, dopasti svima. Za svega 5 minuta pripremite zanimljivu poslasticu za druženje, rođendan ili jednostavno predah od igre.
Zato danas uživamo u kramastom ukusu avokada i banane pomiješanim sa blago kiselim voćem, kivijem i breskvom. Bez obzira da li ćete ga napraviti u obliku voćnog deserta "na kašiku" ili sladoleda, odaberite sljedeće sastojke za istinski užitak. U nastavku pogledajte video i pročitajte recept.


SASTOJCI:

  • banana
  • 1/2 avokada 
  • 3 breskve
  • kivi
  • kašika meda

PRIPREMA:

1. Voće sam ogulila, odstranila košpe, ugrubo isjekla i izmiksala u izvrsnom novom uređaju koji koristim u kuhinji, Lupo Nutri Blenderu Pomoću njega sam od količinski dosta voća dobila finu, glatku smjesu i to veoma brzo i što je najbitnije bezbijedno, jer su djeca u uvijek u blizini.
2. Sadržaj iz bledera po želji možete presuti u posude i dekorisati kao što sam npr. ja uradila komadićima ananasa, banane, badema i kokosa.
3. Ukoliko želite hladno osvježenje, prespite smjesu u kalupe za sladoled koje prethodno dekorišite voćem. 
4. Zamrznite na otprilike 4 do 5 sati. Ako vam se sladoledi zalijepe za dno, kalup potopite nekoliko sekundi u vrelu vodu i sa lakoćom ih izvadite.
Uživajte! :)

NAPOMENA:

Nije prikladno za bebe ispod godinu dana. 

Kako napraviti sladoled za djecu
Sladoled kalupi
Kako napraviti sladoled za djecu
Kako napraviti sladoled za djecu

Blender koji sam koristila u pripremi kašice možete pronaći OVDJE.


pro bloging
pro bloging

Blog o dohrani i receptima za bebe od 6 do 12 mjeseci. Kopiranje sadržaja nije dozvoljeno.

Nema komentara:

Objavi komentar